ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές γυμνασίου-λυκείου



Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μαζί με τις θερμότερες ευχές μας για τα Χριστούγεννα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες (2023-24) του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΙΠΑ) για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

  • 8ος μαθητικός διαγωνισμός τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών, με θέμα: "Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα οικοσυστήματα του πλανήτη μας".                           Ο  διαγωνισμός πραγματοποιείται με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, σε συνεργασία με το Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες βλ. την προκήρυξη εδώ                                                                                                                                                                                                                                                                                                    http://www.historymuseum.uoa.gr/fileadmin/historymuseum.uoa.gr/uploads/file___mipa-files_MIPA-Files_MIPA_horoi_202021.pdf/PROKIRYXI_Mathitiko__s_Diagonismo__s_EKPA_2023-2024_02.pdf  Δωρεάν συμμετοχή (έως 30 μαθητές, η συμμετοχή περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ξεναγήσεις σε δύο μουσεία του ΕΚΠΑ).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Το Παληό Πανεπιστήμιο και οι ένοικοί του" - Η Ιστορία μέσα από τις παραστατικές τέχνες στο μουσείο. Χάρτινο θέατρο σε ελεύθερη απόδοση με χάρτινες φιγούρες, αφηγηματική ξενάγηση, περιήγηση στο κτήριο και γνωριμία με επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου, προφορικές μαρτυρίες και παλιές φωτογραφίες συνθέτουν την ιστορία του επιβλητικού κτηρίου και μαζί την ιστορία όσων έζησαν ή εργάστηκαν σε αυτό από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα. Οι επεμβάσεις που υπέστη το αθηναϊκό σπίτι με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, αντανακλούν το κοινωνικό πλαίσιο και σημαντικά γεγονότα της κάθε εποχής. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ http://www.historymuseum.uoa.gr/fileadmin/historymuseum.uoa.gr/uploads/DT_SCHOLEIA_To_Palio_Panepistimio_kai_oi_enoikoi_toy.pdf (έως 30 μαθητές, 3 ευρώ / μαθητή).
  • Ψηφιακή αφήγηση: "Τι να σπουδάσω;" Αυτόνομη περιήγηση σε μικρές ομάδες στις αίθουσες του μουσείου με τη χρήση κινητής ψηφιακής συσκευής. Μέσα από τα μάτια ενός νέου φοιτητή στο "Οθώνειο Πανεπιστήμιο" το 1840,  οι μαθητές ανακαλύπτουν με διαδραστικό και ψυχαγωγικό τρόπο τα εκθέματα του ΜΙΠΑ και την πανεπιστημιακή ζωή μιας άλλης εποχής. Ακολουθεί συζήτηση με το προσωπικό του μουσείου και προβολή σύντομου βίντεο για την ιστορία του ΕΚΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ  http://www.historymuseum.uoa.gr/fileadmin/historymuseum.uoa.gr/uploads/TI_NA_SPOYDASO_2022.pdf (έως 30 μαθητές, 3 ευρώ / μαθητή).
  • Ξεναγήσεις με κεντρικό άξονα την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1837) . Με αφορμή συγκεκριμένα τεκμήρια της περιόδου, παρουσιάζονται τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του πρώτου ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. (Δυνατότητα για παράλληλη ξενάγηση σε δύο ομάδες μαθητών - έως 60 μαθητές συνολικά), 2 ευρώ / μαθητή).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.historymuseum.uoa.gr/sxoleia.html ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του μουσείου 210 3689502-6.

 

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά! 

Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών


Tηλ.: +30 210 3689502-6

E-mail: museum@uoa.gr

Website: http://www.historymuseum.uoa.gr

Facebook:  https://el-gr.facebook.com/people/The-Athens-University-History-Museum/100063839551554

Instagram: historymuseum_uoa 

Φαίη Τσίτου  Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών   τηλ.: 210 3689506

Comments

Popular posts from this blog

Εκπαιδευτικά προγράμματα Υπουργείου Υγείας

Εγκρίσεις διαγωνισμών